Download GRATIS mijn mini e-book Je ontvangt dan ook direct mijn ezine met extra tips

“Ze luisteren verdorie niet eens”

27-05-2015 - Camiel van Hoegee

Dit is een frustratie die we veel bij onze klanten horen

ze luisteren verdorie niet eens zelfbeheersing woedebeheeringÉn het zorgt er vaak voor dat je nog meer verstrikt raakt in je eigen web. Van ergernis trek je haast je haren uit je hoofd.

Omdat ze niet naar je luisteren ga je nog harder je best doen om dit voor elkaar te krijgen, wat tot nog meer verzet of weerstand of negeren leidt, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Het is de toon die de muziek maakt, wordt vaak gezegd en dat is in dit soort situatie vaak het geval. Er wordt namelijk niet geluisterd naar wat je zegt, maar naar hoe je het zegt.

De ander luistert naar het hoe, terwijl jij bezig bent met het wat en dan zit je dus niet op één lijn en zul je er ook niet zo snel samen uitkomen.

Hoe dit op te lossen?

Nu kun je natuurlijk proberen de ander nog meer te overtuigen om naar jouw boodschap te luisteren. Maar als je kijkt naar je eerdere pogingen daartoe, dan heeft dat waarschijnlijk niet de meeste successen opgeleverd.

Wat je ook kunt doen – en dat raden wij je aan – is te kijken hoe je eerst samen op één lijn komt in de manier waarop je communiceert en van daaruit pas naar de inhoud gaan kijken.

In het geval “verdorie, ze luisteren niet naar wat ik zeg”, moet je dus gaan kijken hoe je dat wel voor elkaar kunt gaan krijgen.

  • Je stem verheffen
  • Jezelf gaan herhalen
  • Extra handgebaren erbij maken
  • Zuchten

Dat helpt allemaal niet.

Waar het om gaat is dat je rustig leert blijven. Zodat je de situatie kunt blijven overzien en er controle over houdt en je boosheid kunt beheersen.

Zodat jij kunt overzien wat er nodig is en wat de volgende stap is die je gaat zetten.

Soms is het namelijk even uitproberen en uitzoeken wat in welke situatie werkt. Daar is niet altijd gelijk een pas klaar antwoord op. Om dat uit te kunnen zoeken en de situatie tot een goed einde te brengen, is het wel nodig dat jij controle over de situatie houdt en dat betekent dat je rustig blijft. Zo rustig dat je je goed kunt beheersen, je woede die misschien zelfs ontstaat onder controle kunt houden en kunt handelen op een manier die passen is bij de situatie.


Jouw reactie op “Ze luisteren verdorie niet eens”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *