Download GRATIS mijn mini e-book Je ontvangt dan ook direct mijn ezine met extra tips

Winterprogramma angermanagement, zelfbeheersing en zelfcontrole

Leer hoe je je voortaan kalm en beheerst op je werk of thuis gedraagt en jouw gedrag kiest

Driftkikker 3-daagse programma:

5 februari, 5 maart en 19 maart 2019

Stel jezelf de vraag: hoe heerlijk zou het zijn jezelf te kunnen controleren in plaats van explosief te reageren?

Nu kan het!

Voor wie is dit programma bedoeld?

Iedere volwassene die moeite heeft zijn korte lontje te bedwingen waardoor je geen goede relatie met zijn partner, kind of collega opbouwt.

Het is bedoeld voor iedereen die graag succesvolle stappen wil zetten om zich beter te beheersen en op een goede manier met zijn emoties om te gaan en deze te uiten. Het programma sluit het meeste aan als je in de volgende situatie bent:

 • je bent vader of moeder (maar dit is niet een voorwaarde) of je loopt op je werk vast omdat je snel ruzie hebt met je collega’s, werknemers of leidinggevende
 • je bent bereid je te verdiepen in wat wij je gaan leren
 • je staat open voor nieuwe kennis en ideeën
 • je bent bereid tijd en energie te investeren

Herken je dit?

 • Word jij ook niet meer serieus genomen door je partner, kind of je collega’s?
 • Staat jouw korte lontje een gezonde werk- of privérelatie in de weg?
 • Sta jij bekend als een heethoofd en wil je daarvan af?

Als je snel geïrriteerd bent of over de rooie gaat, dan kleven daar veel te veel nadelen aan. Je wordt door je collega’s, familie of partner niet meer serieus genomen. Je wilt graag je punt maken in een discussie, maar doordat je te gemakkelijk over je theewater gaat, is de ander alleen maar geneigd om je boosheid en irritatie te zien. Je schaamt je onhandig en je voelt je machteloos. Er wordt niet meer naar je geluisterd. Waarschijnlijk word je dan nog kwader en ga je nog harder praten of schreeuwen. Er ontstaat een nare sfeer, waar je zelf maar moeilijk uit kunt komen. Dat dit in het gezin of op het werk nou niet bepaald prettige gevolgen heeft, zal niemand verbazen.

Hoe het ook kan: positief contact maken, zelfbeheerst en jezelf onder controle

Je bent absoluut niet de enige. Er zijn veel meer mensen die moeite om op een gecontroleerde manier te reageren als er discussies zijn of ruzie gemaakt wordt. Toch hoeft het niet zo te zijn: ook jij kunt leren om met gemak jezelf onder controle te houden en op een opbouwende manier een conflict aan te gaan met respect voor jezelf en voor je gesprekspartner. Een rustige en open manier van communiceren levert immers veel voordeel op. In plaats van dat je de ander afbreekt met je kritiek, bouw je aan een goede en gezonde verstandhouding. Deze rustige en zelfbeheerste manier van spreken is te leren, in veel minder tijd dan je misschien zou denken.

Hoe het komt dat je je zelfbeheersing verliest: verlies van je denkcapaciteit

Uiteraard kun je heel veel aanleidingen vinden die je irriteren of boos maken: een leerling die het bloed onder je nagels vandaan haalt, je kind dat niet wil luisteren, je collega die je manipuleert of je partner die altijd maar aan je hoofd zeurt. Wat de aanleiding ook is, de spanning kan soms zo oplopen dat je niet meer helder kunt nadenken. Vaak voel je je ergens persoonlijk door geraakt en dat wil je niet laten gebeuren. Hoe dat in zijn werk gaat, kan van persoon tot persoon verschillen. Maar het belangrijkste is dat je het vermogen om helder na te blijven denken verliest.

Wat je nodig hebt is toegang tot je denkvermogen tijdens de situatie in plaats van achteraf

In dit programma gaan we op een praktische manier ontdekken welk negatief achterliggend mechanisme er bij jou in werking treedt, welke onderliggende overtuigingen bij jou een rol spelen en hoe je daar op een effectieve en positieve manier mee om kunt gaan. Daarnaast leer je nieuwe vaardigheden aan om dit te kunnen blijven volhouden.

De resultaten die je kunt bereiken:

 • een positief voorbeeld worden voor je kind
 • dat het weer prettig wordt in huis of op het werk
 • een collega worden met wie het plezierig is om mee samen te werken, hetgeen je functioneren ten goede komt
 • rustig kunnen blijven, ook in situaties waarbij de druk groter is of sprake is van onrechtvaardigheid
 • het overzicht houden en kunnen communiceren als een strateeg
 • sterk je grenzen stellen zonder boosheid
 • positief omgaan met weerstand en kritiek
 • blij zijn met jezelf en gewaardeerd worden

Uniek, kortdurend en praktisch concept, duidelijke resultaten, met ervaren specialisten als coach

Heleen en ik hebben dit programma speciaal ontwikkeld met een duidelijk idee erachter:

 1. geen langdurige therapieën, maar een kortdurend traject
 2. praktisch en gemakkelijk toe te passen in jouw dagelijks leven
 3. duidelijke resultaten boeken: meer rust, meer zelfbeheersing, meer inzicht in jezelf en anderen, beter contact met anderen

Sinds 2004 zijn honderden mensen je voorgegaan en hebben meer succes, betere relaties en meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing gekregen.

Wat zeggen deelnemers die jou al voor gegaan zijn?

 • “De training ‘Driftkikker’ is een praktische, no-nonsense training zelfbeheersing voor iedereen die wel eens moeite heeft zijn zelfbeheersing te bewaren of zijn grenzen te stellen. Groot voordeel van de training is dat deze individueel gegeven wordt en dus optimaal op de betreffende deelnemer kan worden afgestemd. Goede verhouding tussen theorie en praktijk. De training geeft je enkele simpele, maar doeltreffende handvatten om je bewust te worden van hoe een driftaanval ontstaat en op welke manier je deze (vroegtijdig) kunt herkennen en stopzetten.”
 • “De impact van de training is velen malen groter dan je vooraf denkt. De persoonlijke groet die ik heb doorgemaakt heeft niet alleen er voor gezorgd dat ik een prettigere collega ben geworden, maar ook een betere man en vader ben. Iemand die weer stevig in zijn schoenen staat, klaar voor de volgende uitdaging. Als ik nu ’s ochtends inde spiegel kijk, dan zie ik iemand waar ik trots op ben.” Een IT-specialist en vader.
 • “In plaats dat ik nu ruzie maak met mijn vrouw en denk aan scheiding, hebben we het nu over gezinsuitbreiding!” – Een vader
 • “Bumperpklevers in het verkeer zullen mij niet meer zo snel over de rooie krijgen.”
 • “Ik heb al heel wat therapieën gehad, maar dit werkt echt!”
 • “Camiel is gevormd door ruim tien jaar wedstrijdkarate op landelijk niveau. Hij weet van binnen uit waar hij het over heeft. Emotiebeheersing, persoonlijke stappen zetten, pijn, succes, verdriet, angst, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheid, onrechtvaardigheid. Hij staat ver boven standaardoefeningen en volgt anderen in hun verhaal en thema’s om daarin zijn bijdrage te weven. Als trainer en coach is hij een volstrekt geloofwaardige sparringpartner.”  Wim (pedagoog)

Het programma wordt door Heleen of Camiel. Wie zijn wij?

Camiel_van_Hoegee_Driftkikker_angermangement_woedebeheersing_zelfbeheersing_6245Camiel van Hoegee

“Als voormalig NOC*NSF-topsporter weet ik als geen ander hoe het is om met druk om te gaan, waarbij het écht van belang is dat je je hoofd er goed bij houdt. Dat betekent dat ik heel goed weet en van binnen uit ervaren heb hoe je op het moment dat het er toe doet, moet handelen. En niet achteraf – want dat weten we allemaal natuurlijk wel. Mijn ervaring en deskundigheid wil ik met jou delen. En geloof me, ik was vaak een heethoofd. Mijn vader noemde mij ‘driftkikker’ ;-). Ik weet hoe het is en ik snap jou.

Ik ga jou leren wat mij heeft geholpen om het hoofd koel te houden tijdens finales (die ik heb gewonnen!) en op andere momenten. Jouw finale is bijvoorbeeld een gelukkig gezin of je baan. Verliezen is geen optie.

Ik heb een methode ontwikkeld die al veel vaders, moeders, werkgevers en werknemers op weg heeft geholpen naar een gelukkig gezinsleven en een prettige, productieve werksfeer. Ik gun dit iedereen en wil ook graag met jou werken.”

Heleen-Elfrink_6241Heleen Elfrink

“Als haptonoom en businesscoach begeleid ik ondernemers, leidinggevenden en managers die persoonlijk en zakelijk willen groeien.

Ik begeleid mensen naar een goede balans tussen verstand en gevoel, naar meer energie succes en tijd en hoe je met plezier werk, privé en tijd voor jezelf combineert.

Als gespecialiseerd kinderverpleegkundige op een afdeling met ernstig zieke kinderen heb ik gezien dat als mensen onder druk komen te staan en er geen tijd is om mooi weer te spelen, dat dan pure emoties naar boven komen. Dit was voor mij de aanleiding om hier verder in door te gaan studeren om mensen, ouders en kinderen, beter te kunnen begeleiden in het omgaan met hun eigen emoties en gedrag. Om ze daar meer inzicht en handvatten in te geven. Alles wat je zelf geleerd hebt, geef je ook weer door.

Een kort lontje heeft vaak te maken met onrust, frustratie, ongeduld of met perfectionisme.

Klanten denken wel eens dat ze niet meer boos mogen worden of vragen zich af hoe het dan wel moet. Boosheid is voor mij een energie, een emotie, een kracht, die we allemaal nodig hebben. Dit is voelbaar als je het inzet om je doelen daadwerkelijk te bereiken, je grenzen aan te geven en om persoonlijk te groeien.

Ik zet mij in zodat mensen weer vanuit de juiste energie gaan handelen en dit in gaan zetten voor zichzelf, hun werk, hun omgeving en dit door te geven aan de volgende generatie.”

Via dit programma zelfbeheersing wordt het ook voor jou mogelijk om van deze kennis gebruik te maken

Data en tijden van het hele groepsprogramma:

 • Dinsdag 05-02-2019 (oefendag 1)
 • Dinsdag 05-03-2019 (oefendag 2)
 • Dinsdag 19-03-2019 (oefendag 3)
 • Tijden 9.30-16.00/16.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur)
 • Naast deze dagen zijn er extra individuele en groepscoachingsmomenten binnen het programma

Locatie oefendagen: Hilversum

Tijdens de middag krijg je elke keer een heerlijke lunch aangeboden, uiteraard hoort dit bij het programma.

Wil je meer weten en bespreken of dit programma iets voor jou, partner of collega is?

Stuur ons dan een e-mail: info@training-driftkikker.nl (met daarin je naam en telefoonnummer waarop je goed bereikbaar bent) of maak zelf een persoonlijke, vrijblijvende en discrete belafspraak: 035-6288819. We helpen je graag verder. Je kunt ook het formulier hieronder invullen.

dit veld niet invullen s.v.p.

De kleine lettertjes: op alle programma’s, diensten en producten zijn de algemene voorwaarden en de privacy policy van toepassing.

Ze maken deel uit van iedere overeenkomst behalve voor zover vooraf schriftelijk wijzigingen en aanvullingen daarop zijn overeengekomen. Deze algemene voorwaarden kun je hier inzien. Vervolgens kun je ze opslaan en printen als je dat wilt.