Training Driftkikker: Anger management training en coaching in zelfbeheersing en woedebeheersing (tel. 035-6288819, Hilversum)

Lonneke

Na het volgen van het programma kan ik in elk geval zeggen dat er verbetering is opgetreden in de manier waarop ik reageer. De bewustwording van wanneer ik mezelf moet dwingen tot een ‘momentje van time-out’ is er in de meeste gevallen wel. Daarnaast merk ik ook dat mijn kinderen anders reageren dan voorheen, bijvoorbeeld bij herhaaldelijk om iets zeuren, huilen en dreinen. Waar ik voorheen - na 5 keer dezelfde waarschuwing - zou zijn gaan schreeuwen om resultaat te krijgen, blijf ik nu kalm en blijf op praat-niveau. Daardoor houdt het huilen van mijn jongste dochter ineens op. Verrassend om te merken!

Natuurlijk heb ik nog wel momenten gehad waarop ik achteraf vond dat ik het rustiger had kunnen aanpakken. Ook mijn kinderen moeten nog wennen aan mijn andere manier van reageren en proberen hun grenzen uit. Pas wanneer ze merken dat die nog steeds hetzelfde zijn – maar dat alleen mijn manier om die kenbaar te maken gewijzigd is – binden ze in.

Verder vermijd ik ‘triggermomenten’.  Bijvoorbeeld bij de drukte die in de middag ontstaat wanneer allebei de dochters 2 vriendinnetjes mee naar huis nemen. Voorheen zou ik aan het einde van de middag strijd hebben geleverd over het opruimen van de bende. Nu heb ik een duidelijke afspraak gemaakt: met meerdere kinderen speel je bij mooi weer gewoon buiten, omdat 5 meiden op 1 slaapkamer ineens onevenredig meer rotzooi maken dan 2. Wanneer er maar 1 vriendinnetje komt spelen, mogen ze op hun slaapkamer hun gang gaan en ruimen ze op.

Natuurlijk moet ook deze nieuwe afspraak nog even goed bij de dames herhaald worden, maar het begint bij hen door te dringen.

Dagelijks herhaal ik wat ik heb geleerd, wat helpt ook om me weer even ‘voor te bereiden’ voordat ik de kinderen ophaal van school, zodat ik stilsta bij mijn reactie. Ik zorg voor randvoorwaarden als bijvoorbeeld iets gegeten hebben voordat ik naar school fiets (een knorrende maag helpt ook niet mee aan de feestvreugde). De combinatie van dit alles lijkt voorlopig goed te werken.

Ik merk dat wat je zei tijdens de training, dat alleen het zetten van de stap naar de cursus heel goed is, en het bewust zijn van het feit dat er iets moet gaan gebeuren, al een hele belangrijke stap was in de goede richting. Het helpt gewoon om tegen mezelf te kunnen zeggen: denk aan je cursus, die heb je niet voor niets gevolgd.

Ik zal over een tijdje zeker nog een telefoongesprek met je inplannen, om te kijken of alles nog goed gaat en om je feedback te krijgen.

Mariska

Eigenlijk dacht ik dat drie trainingsdagen niet genoeg zouden zijn om een begin te maken met veranderingen. Nu ik de training heb gevolgd weet ik dat drie dagen genoeg zijn. Het is een continu proces, waarbij het ene moment het meer vanzelf lijkt te gaan en het andere moment je er je meer bewust van moet zijn. Het begin is er zeker.

Het programma heeft mij heel ver op weg geholpen in hoe ik situaties kan aanpakken. Met name de afwisseling tussen theorie en praktijkvoorbeelden maakt het compleet.

Ik merk dat ik veel minder snel reageer op situaties en echt probeer te luisteren naar de ander. Hierdoor ontstaat er een andere manier van omgaan met elkaar. Ik heb meer zelfbeheersing in het omgaan met mijn kinderen. Dit uit zich voornamelijk in het niet meer schreeuwen tegen ze en uit de situatie stappen als dit nodig is om te voorkomen dat het escaleert. De kinderen geven het ook aan het fijn te vinden dat mama niet meer schreeuwt, en dat maakt dat het een stuk gezelliger is! Met mijn man vind ik het nog een dingetje, omdat hij voor mijn gevoel niet ziet dat er iets is veranderd of dit in ieder geval niet aangeeft. Hij blijft hangen in hoe het was.

Ik raad het programma zeker aan, omdat de effecten in de omgang dusdanig veranderen dat het jezelf in relatie tot anderen zoveel mooie momenten oplevert.

Camiel, ik vind je een prettige, rustige trainer met een luisterend voor iedere deelnemer.

Arjan

Voordat ik aan de training begon vroeg ik me af in wat voor een gezelschap ik terecht zou komen. Of ik daar tussen zou passen en mijn ‘problemen’ ongeveer overeen zouden komen met die van de andere deelnemers.

Tijdens de training bleek dat er zeker een gemeenschappelijke deler was, en ik had dan ook veel aan de verhalen van anderen.

Het programma is echt verhelderend en je krijgt duidelijke handvatten. Ik merk dat ik mezelf nu beter kan beheersen, en ik ben rustiger in opvliegende situaties, etc. Ik weet nu ook beter waar het vandaan komt en kan het meer een plek geven. Naar mijn kinderen ben ik veel meer aan het communiceren en word ik veel minder vaak moe. Idem naar mijn vrouw.

Ik raad het programma zeker aan anderen aan, omdat je door de training inzicht krijgt in het waarom je het doet, waar het vandaan komt, en met name wat je ermee kan doen als het optreedt en ervoor. Het heeft mij enorm geholpen en mij een beter persoon gemaakt.

Joyce

Vooraf aan het programma heb ik een persoonlijk gesprek (Doorbraaksessie) met Camiel gehad, en was ik er vervolgens zeer nieuwsgierig naar geworden!

Ik vond het een intensief programma waar ik echt veel van heb geleerd. Na afloop was ik wel benieuwd geworden naar hoe ik het geleerde in de praktijk kon gaan toepassen, en op welke termijn ik zou gaan merken dat ‘het nieuwe’ normaal zou gaan worden.

Nu merk ik dat ik rustiger blijf en woede weet uit te stellen en daardoor minder woede creëer. Ook kan ik beter communiceren. Dit geeft meer duidelijkheid naar mijzelf en naar mijn omgeving.

Ik raad dit programma zeker aan anderen aan. Alleen jij kunt jezelf veranderen, niet je omgeving!

John

Ik wist niet zeker of ik door deze training te volgen de oplossing voor mijn probleem wel zou krijgen. Deels heeft de training mij oplossingen gegeven, maar ik heb nu ook geleerd dat het andere deel bij mijzelf ligt.

Door de training weet ik nu dingen te herkennen en daarmee om te gaan. Ik kan nu rustig worden en het een plek geven.

Ik zou dit programma zeker aan een ander aanraden. De manier van coachen/lesgeven vond ik erg goed. Je leert in groepsverband, waardoor je je realiseert dat je niet de enige bent die deze problemen heeft.

Camiel, heel erg bedankt!

Claudia

Echt een aanrader!

Met humor wordt de cursus gegeven en de tijd vliegt voorbij. Ik heb er veel aan gehad en merk het nu al. Het effect van het programma is dus positief. Het geeft prachtige handvatten om aan jezelf te werken. Er zijn nu veel minder conflicten (als die er al zijn).

Wim

Ik vond de training zeer interessant en leerzaam. Het heeft mij tot op heden voldoende handvatten gegeven om beter mijn ‘kortsluiting’ onder controle te krijgen. Van tevoren had ik bedenkingen genoeg: Ben ik echt zo erg? Zal het programma aansluiten op mijn probleem? Zal de groep waar ik in terecht kom hetzelfde raakvlak hebben?

Achteraf kan ik volmondig zeggen dat het een juiste keuze is geweest om dit programma te volgen. Het heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd en laten inzien dat er meerdere mensen hetzelfde probleem hebben. Ik heb ook veel steun en herkenning uit de groep ontvangen, wat toch een vorm van saamhorigheid gaf.

Tot op heden heb ik mijn opvliegende trekjes behoorlijk onder controle. Ik ben zelf wat relaxter geworden. De kaartavonden met vrienden zijn weer gezellig en ook op de weg ben ik rustiger geworden. Ik zie nu in dat andere zaken belangrijker zijn in het leven, en relativeer nu meer dan voorheen. Soms zijn er nog wel momenten dat ik even een stapje terug moet doen om niet in mijn valkuil te stappen. Wat mij vervolgens ook weer leert dat ik er mee bezig moet blijven.

Voor mijzelf merk ik dat ik niet overal op moet reageren als er iets niet gaat zoals ik dat wens. Het lukt mij nu beter zaken te scheiden waar ik wel/geen invloed op heb. In mijn privé situatie ziet mijn vrouw ook verbetering, maar zij geeft ook aan dat er nog verbeterpunten zijn. Met onze vrienden zijn we weer gezellig aan het kaarten, waarbij het meer om het plezier gaat dan om het winnen.

Ik zou training Driftkikker zeker aanraden. Het kan je helpen om jezelf beter in je vel te laten gaan zitten, maar ook om jezelf beter (lees: aardiger) naar anderen toe te presenteren. En, als ik naar mijzelf kijk, kan ik mijn emotionele uitbarstingen beter onder controle houden.

Hierdoor laat ik anderen meer in hun waarde (en mijzelf) en beschadig ik geen relaties door verkeerde uitingen.

Anton

Ik heb ongeveer zes jaar geleden een cursus bij je gevolgd. Ik kan zeggen, na zoveel tijd, dat de cursus mij echt heeft geholpen. Vooral voor mijn relatie.

Mijn vrouw zegt wel eens tegen me dat de ‘kikkercursus’ onze relatie enorm heeft verbeterd, zo niet gered.

Cruciaal daarin is dat ik heb leren herkennen dat achter boosheid en drift een ego schuilgaat dat van zich wil laten horen. Ik heb geleerd er geen gehoor aan te geven als iets mij niet zint. Even afstand te nemen van dat miskende, opstandige stemmetje in mij.

En als het toch even misgaat, wat overigens niet lang duurt, dan spreekt mijn vrouw over ‘ego Anton’ die even langs kwam, maar nu vast weer vertrekt. En dat is dan zo.

Dit allemaal dankzij jouw cursus. Daarvoor wil je heel hartelijk danken!

Bruce

Supergoed programma!!! Als je denkt dat niks meer helpt en dat je in een cirkel zit, dan moet je het doen. Het heeft mij privé en zakelijk erg geholpen.

Het is een goed programma, dat je laat begrijpen waar het mis gaat en hoe je daar dan mee om moet gaan. Het is effectief en confronterend.

In eerste instantie dacht ik dat het weer iets zou zijn wat veel geld zou kosten en niks op zou leveren. Maar daar denk ik nu heel anders over!

Ik ben 180 graden de andere kant op veranderd. Iedereen vindt me positief veranderd, rustiger en leuker. Ik voel mij ook rustiger en ga m’n eigen idee achterna. Sta sterk in m’n schoenen en ben echt gelukkig met mezelf geworden. Ik denk na voordat ik iets doe.

Marcel

Ik had er ook zo mijn bedenkingen over of dit wel voor mij zou gaan werken. Ik zei wel dat ik wilde veranderen, maar zou ik het ook kunnen? Nu denk ik daar anders over.

Ik heb geleerd dat je jezelf kunt veranderen; het zit namelijk denk ik allemaal in je eigen hoofd! Ik heb nu rust gevonden in zowel mijn werk- als thuissituatie. Ik ben mij bewuster van de situatie en daardoor (weliswaar nog in ontwikkeling) ook in controle.

De mooiste reactie op mijn verandering was van degene waar ik de meeste moeite mee had! Juist deze persoon gaf mij het compliment dat de communicatie zienderogen was verbeterd. Ik raad het programma echt aan anderen aan omdat dit, voor mij, de aanzet is geweest om echt dingen voor jezelf (en anderen) te veranderen.

Felix

Ik had zo mijn bedenkingen voordat ik aan het programma zelfbeheersing van Driftkikker begon. Lang geleden heb ik het ook al heb gevolgd en er was een heleboel vervaagd (door traumatische gebeurtenissen). Toch wilde ik er heel graag weer aan deelnemen! Deze keer was het ook totaal anders. De eerste keer dat ik aan het programma deelnam deed ik het niet écht voor mijzelf- nu wel. Ik heb er deze keer dan ook heel veel van opgestoken.

Ik weet nu rustig te blijven, heb meer overzicht in het beoordelen van situaties, en de communicatie met mijn vrouw gaat beter! Sterker nog, het gaat uitstekend! Ik bemerk dat ik “makkelijker” ben in de omgang met stress en onenigheden, en als ik kritiek of feedback krijg er eerst over nadenk voordat ik reageer. Heel erg leerzaam en ik heb het als fijn ervaren om dit in een groep te volgen vanwege de feedback. Ik raad dit programma dan ook zeker aan anderen aan.

Camiel, je doet het erg leuk en goed!

Jan

Heb je het idee dat je privé of op je werk ronddraait in een cirkel van frustraties? Dan is deze coaching echt zinvol. Hiervoor heb ik heb al vele cursussen en therapieën gevolgd. Eigenlijk dacht ik dan altijd: Klinkt allemaal best goed, maar nu zit ik weer thuis en dan? Ik kon het helaas weinig in mijn leven toepassen. Er veranderde niet wezenlijk iets, ook al wilde ik wél veranderen.

Wij worden op het werk doodgegooid met trainingen. Allemaal best waardevol. Echter het komt zelden tot de kern. Vaak allemaal ‘lege termen’.
Dat is met Driftkikker echt anders. Wil je zelf écht iets veranderen, dan moet je hier coaching volgen – simpel. Mijn relatie met mijn zoon is stukken verbeterd.

Hans

Wat moet ik daar? Het valt toch allemaal wel mee?! Dat was mijn bedenking voordat ik aan het programma begon. Ik denk daar nu anders over: ik heb heel andere inzichten gekregen en heel praktische tools. Ik begrijp bepaalde gespreksdynamieken nu beter. Het was daarom heel interessant, leerzaam én goed te volgen.

De werkomgeving merkt dat ik rustiger ben, meer luister, wacht totdat ik antwoord geef. Ook privé is het opgevallen! In discussie met vrienden over sport (voetbal) bijvoorbeeld, reageer ik kalmer. Ik vind deze training een aanrader, ik ben nu meer in staat om op een andere manier te denken. Je bent niet te oud om te leren.

Roy Bakker

Ten einde raad. Ik was op een punt dat elke dag een gevecht was. Irritatie op het werk en thuis. Ik voelde mij de hele dag opgejaagd en dat kostte heel veel energie. Vaak resulteerde dit in scheldpartijen en soms tot fysiek geweld. Daarna natuurlijk alles maar weer zien recht te breien. Ik was er echt heel erg klaar mee om mijn omgeving van mij af te stoten en besloot er wat aan te gaan doen.

Op het internet kwam ik deze cursus tegen en wat mij aansprak is dat het in groepsverband wordt gegeven. Allemaal mensen bij elkaar die niet normaal kunnen doen in de ogen van de rest van de wereld. Na de eerste telefonische kennismaking viel er meteen een klein beetje van de last af. Fijn om bevestiging te krijgen dat er meer mensen zijn met dit probleem en dat er wellicht toch een oplossing voor bestaat.

De cursus zelf is hard werken; het is niet zo dat er een universele oplossing is. De kracht van Camiel is dat hij je zelf naar de kern van jouw probleem laat zoeken. Dit gaat niet vanzelf en is behoorlijk emotioneel. Maar als je bereid bent om jezelf bloot te geven en de schaamte voorbij te gaan, zal Camiel zeker jouw pijnpunten blootleggen.

Als je eenmaal de bron van alle ellende hebt gevonden, worden er hele mooie tools aangereikt om hiermee om te gaan en zal je beetje bij beetje je rust terugvinden. Inmiddels heb ik nog een paar maanden aan mezelf kunnen werken en ik ben tevreden met waar ik nu ben. Ik ben nog steeds mezelf alleen met een stuk meer innerlijke rust en geen extreme uitbarstingen meer. Heerlijk.

Robert

Nog bedankt voor de tips in de Driftkikker training…het gaat nu supergoed, zowel thuis als op het werk!

Geweldige meivakantie gehad op Texel en leuke dingen met mijn vrouw en kinderen gedaan. Op het werk kreeg ik zelfs complimenten van mijn collega’s dat ik zoveel rustiger en beheerster ben geworden ;-)

Wilbur de Kruijf

Ik ben leidinggevende, echtgenoot en vader van 2 kinderen. Zo’n vier keer per jaar barstte bij mij echt de bom op mijn werk. Dan waren de frustraties zover opgestapeld dat ze er bulderend uitkwamen. Wat ik op dat moment inhoudelijk te zeggen had, daar was geen aandacht voor. Mijn collega’s zagen op dat moment alleen maar een schreeuwend iemand. Dat wilde ik niet langer meer. Ik voelde me er zelf niet prettig bij, het werd op mijn werk niet als constructief gezien en ook in mijn privéleven zag ik dat ik wel wat winst zou kunnen behalen.

Na het bekijken van de website en een telefoongesprek met Camiel had ik een goed gevoel over de training. Ik had besloten dat ik er iets aan wilde gaan doen en naar mijn idee was ik bij training Driftkikker op het juiste adres. Toch vroeg ik mij voor de start van mijn training wel af of het wel echt iets voor mij zou zijn. En of ik het zowel in werk als privé zou kunnen toepassen.

Ik kan hier nu volmondig “ja” op zeggen.

Op mijn werk groei ik nu door naar een meer strategische functie en komen de geleerde vaardigheden heel goed van pas. Van collega’s krijg ik hele positieve reacties. Ik kan nu veel rustiger en duidelijker benoemen wat er misgaat in de communicatie op het werk en daar wordt ook naar geluisterd. Ook thuis heb ik er veel baat bij. Ik raad deze training absoluut aan. Het is voor mij duidelijk geworden wat de triggers zijn voor mijn boosheid, hoe het precies komt dat dit nou net de triggers bij mij zijn en uiteraard heb ik concrete vaardigheden aangeleerd hoe ik met deze situaties om kan gaan en rustig kan blijven.

Albert

Ik kon in mijn werk, en soms ook privé, soms (te) recht door zee reageren. Daar hadden anderen maar ook ik zelf last van. Door dit programma ben ik echt veranderd en heb dit zelfs terug gehoord in mijn beoordeling en krijg ik complimenten van collega’s en leidinggevenden. Ik voel me er ook veel fijner bij.

Ard

Door mee te doen ben ik mijn gevoelens eerder gaan onderkennen. Hierdoor ben ik beter in staat om opkomende emoties te reguleren of een andere reactie te kiezen.

Het programma zat goed in elkaar. Er was ruimte voor de uitwisseling van ervaringen, waardoor elke deelnemer kon vertellen wat hij/zij kwijt wilde. Tevens was er ook ruimte voor andere cursisten om hier weer op te reageren. Hierdoor ontstond er al vrij snel een saamhorigheid in de groep waar, in mijn beleving, iedereen zich veilig kon voelen.

Persoonlijk heb ik er veel aan gehad. Door ook naar de ervaringen van de andere deelnemers te luisteren krijg je meer herkenning van je eigen gedrag/gevoelens die je misschien anders niet gedeeld zou hebben.

Het effect van de training is dat ik beter weet wanneer mijn emoties beginnen te kriebelen. Hierdoor snap ik mezelf beter en voel ik me sterker doordat ik geleerd heb om hierop te reageren. In mijn privé situatie geeft dat langzamerhand meer rust. Zakelijk gezien kon ik dit vrij goed handelen, maar snap ik wel beter de reacties van andere mensen die ik soms een vervelende boodschap moet brengen.

Ik zou dit programma wel degelijk aanraden aan anderen. Ik zou echter wel adviseren om het uitgebreide programma te doen, omdat er dan volgens mij nog meer aangeboden wordt. Voor mij was dit korte programma net dat beetje wat ik nodig had.

Dirk

Ik ben zelfstandig ondernemer, echtgenoot en vader van puberdochters.

Ik heb me ingeschreven voor het groepsprogramma. Daar had ik in eerste instantie mijn twijfels over. Nu heb ik daar helemaal geen problemen meer mee, want het resultaat telt!
Ik heb deze training met een heel positief resultaat afgerond: zelfbeheersing!

 

Waar ik in het verleden mijn controle kon verliezen en een woedeaanval kreeg als iets niet ging zoals ik wilde, kan ik nu rustig blijven. Vorige week ging er een glas vruchtensap om. Voor de training had ik het hele pak op de grond gegooid van frustratie. Nu blijf ik rustig, ruim ik gelijk de zooi op en pak vervolgens een nieuw glas met sap.

Mijn gezin ziet ook echt de verandering en heeft meer vertrouwen in mij. Ik ben hier zelf heel erg blij mee en trots op en het is thuis een stuk gezelliger. Ik merk dat mijn ‘nieuwe’ gedrag juist door de intensieve begeleiding, de 3 trainingsdagen, telefonische coaching, online forum en stel je vraag sessies, steeds meer vanuit automatisme gaat en daar ben ik blij mee.

Door mijn goede ervaringen wil ik dit programma ten zeerste aanbevelen. Camiel is de ideale gastheer en zeer kundig in zijn vak!

Jaap

Ik ben een grote man en kan een flink stemvolume inzetten als ik dat wil, maar daar wilde ik nu juist vanaf. Van die angstige blik in de ogen van mijn kinderen en mijn vrouw.

Mijn korte lontje speelde zich voornamelijk thuis af, in de relatie met mijn vrouw. Met een drukke baan en een klein kind is het vaak hectisch thuis en vlogen we elkaar té snel in de haren naar ons idee.

Ook ik had vooraf twijfels of het wel iets voor mij zou zijn en of het echt zou werken, toen ik mij aanmeldde voor training Driftkikker. Bijna alle deelnemers in de groep met mij, zoals ik op de eerste dag hoorde. Dat alleen al was een opluchting; om onder gelijkgestemden te zijn en ook allemaal een wat afwachtende houding.

Nu, terugkijkend op de training, kan ik het iedereen absoluut aanraden. Voor mij persoonlijk is het zeer zeker goed geweest om het programma te volgen. Alleen al het bewust worden van bepaald gedrag (gewenst/als ongewenst) is een stap in de goede richting. Ik heb concreet nieuwe handvatten gekregen en vaardigheden geleerd.

Mijn relatie is meer in balans en respectvoller. Daarnaast geeft het een heel voldaan en rustig gevoel als het beter met je gaat. Ik ben rustiger, mijn beheersing is verbeterd, ik heb leren grenzen aan te geven en aangeleerd om in kleine stappen te denken.

Han

Ik voel mij enorm opgelucht dat ik dit programma heb gedaan en ook mijn vrouw en zoon zijn blij. Vorig jaar werd ik geconfronteerd met een groot probleem. Ik had continu ruzie met mijn zoon.

Tijdens deze ruzies kon ik mijn boosheid niet bedwingen. Op deze momenten zei mijn zoon vaak “je bent mijn vader niet meer, ik wil niets meer met je te maken hebben”.

De situatie werd op een gegeven moment echt onhoudbaar en ik ben toen tijdelijk ergens anders gaan wonen.

Ik weet dat ik vreselijk boos kan worden, maar ik kan mij ook vreselijk ergeren aan van alles en nog wat. In de supermarkt, op de weg, op straat.

Het was eerst wel moeilijk om Camiel te bellen.

Ik schaamde me, maar ben moedig geweest door het boetekleed aan te trekken en ervoor uit te komen dat ik een woedeprobleem heb en dat ik mij moest leren beheersen.

Ik adviseer anderen om er over te praten en jezelf recht in de ogen aan te kijken. Ik heb dit nu achter mij gelaten en heb geleerd mij neutraal op te stellen en kalm te reageren.

Ik ben er echt voor gegaan, want ik wilde per se dat het anders zou gaan. Dit is gelukt; ik voel me nu weer beter als man en ben een betere vader voor mijn zoon en echtgenoot voor mijn vrouw.

Edwin

Ik had al jaren hiervoor therapie vanwege mijn boosheid, maar ik kon mij er toen nog niet goed open voor stellen. Bij Camiel is mij dat nu wel gelukt.

Het was fijn om een combinatie te doen van het groepsprogramma en persoonlijke coaching. Je leert ontzettend veel van elkaar en herkent elkaars worstelingen, ook al heb je een heel andere persoonlijke geschiedenis.

Ik merk dat ik nu veel meer kan relativeren en niet meer reageer met emotie.

Daardoor blijf ik bij de feiten en kan ik blijven nadenken over wat ik wil zeggen. Mijn collega’s merken dat op en waarderen dit.

Thuis is het ook opvallend: mijn jongens kruipen weer vaker bij mij op schoot en ze voelen zich veilig en geborgen bij mij. Ik heb nog een weg te gaan, maar het programma heeft echt zijn vruchten afgeworpen!

Henk

Het was top. Heel leerzaam. Ik dacht van tevoren: het wordt niks, mij verander je niet meer… Maar ja, het is mij toch gelukt! Ik ben nu een hele andere Henk. Ik raad het anderen aan omdat je je vrienden en je vrouw behoudt.

Nicole

Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en ben tot heldere inzichten gekomen. Maar ik had van tevoren ook mijn bedenkingen: gaat mij dit wél helpen?

Ik merk dat ik wel degelijk geholpen ben, ik heb bijvoorbeeld geleerd dat het niet verkeerd is wat ik voel, maar dat ik het anders moet gaan inzetten en dat ik meer bij mezelf moet blijven.

Mijn omgeving merkt het ook: ze merken dat ik niet meer zo snel en overal op reageer. Mij geeft het vooral heel veel rust.

Nynke

Onze zoon is onze antenne. Als hij gespannen raakt, dan weet ik dat er iets aan de hand is. Dan kan hij wel 10x hetzelfde zeggen of vragen. Daar word ik soms boos over.

Vaak zegt hij dat ik dan ook te boos kan spreken en kijken. Ik realiseer mij nu door deze dag wat er met je gebeurt als je boos wordt en wat voor een impact dat op mijzelf en mij gezin heeft.

Ik ben mij daarvan veel bewuster geworden. Daardoor kan ik ook eerder het proces van het boos worden stoppen. Dit heeft mij, mijn zoon en mijn gezin al na een paar dagen na de training goed geholpen.

Jelle

Ik heb de neiging om behoorlijk te vloeken als ik nijdig word tijdens het werk of tijdens het tennissen. Door de technieken toe te passen die ik van Camiel geleerd heb, merk ik dat ik dat niet meer doe; ik heb het niet meer nodig.

De frustratie en tegenslagen hebben veel minder vat op mij. Dit voelt lekker. Ik wil deze weg volhouden.

Een vader

Het is voor mij erg nuttig geweest. De bewustwording was er al, maar is alleen maar toegenomen.

Ik merk nu zelf dat ik anders gesprekken in ga. Ik zie het gedrag van mijn partner in conversaties dan ook veranderen. De diverse technieken heb ik enkele keren succesvol toegepast tijdens en voor sollicitatiegesprekken en ook tijdens gezinssituaties.

De verschillen zijn zeker merkbaar. Sinds de training ben ik er bewust mee bezig, er heerst een ontspannen sfeer en ik help de anderen in het gezin met een kort lontje.

Kristian

Ik heb heel veel van anderen geleerd. Ik herkende mij in wat andere deelnemers in de groep vertelden.

Vaak had ik allerlei scenario’s in mijn hoofd en ging ik invullen wat mijn collega’s dachten. Die situaties gingen in mijn hoofd met mij op de loop. Daardoor raakte ik boos en uitte ik mij onprofessioneel.

Ik heb geleerd dat dit helemaal niet hoeft. Juist door in een groep te werken kon ik wat meer afstand ervan nemen. Ik zag dat wat anderen overkomt mij in feite ook gebeurt. Heel leerzaam.

Deelnemer (man)

Er is een belangrijk begin gemaakt doordat ik mijn woede nu veel beter kan controleren. Nu is het zaak de dingen uit de training toe te gaan passen. Ik heb daar nu veel meer vertrouwen in.

Deelnemer (vrouw)

Bumperklevers in het verkeer zullen mij niet meer zo snel over de rooie krijgen. Ik rijd niet meer zo agressief, ik heb het veel beter onder controle en ik word niet meer boos.

Ik ben nu niet alleen veel rustiger in het verkeer, maar ook thuis en op mijn werk. Mijn collega’s vinden mij prettiger in de omgang geworden. Dat voelt goed.

Een vader

In plaats dat ik nu ruzie maak met mijn vrouw en denk aan scheiding, hebben we het nu over gezinsuitbreiding!

Jos (IT specialist)

De impact van de training is velen malen groter dan je vooraf denkt.

De persoonlijke groet die ik heb doorgemaakt heeft niet alleen er voor gezorgd dat ik een prettigere collega ben geworden, maar ook een betere man en vader ben. Iemand die weer stevig in zijn schoenen staat, klaar voor de volgende uitdaging.

Als ik nu ’s ochtends in de spiegel kijk, dan zie ik iemand waar ik trots op ben.

Jan (kinderarts)

Training Driftkikker is een praktische, no nonsense training voor iedereen die wel eens moeite heeft zijn zelfbeheersing te bewaren of zijn grenzen te stellen.

Groot voordeel van de training vond ik dat deze ook individueel gegeven wordt en dus optimaal op de betreffende deelnemer kan worden afgestemd. Goede verhouding tussen theorie en praktijk (ik heb de individuele eendaagse gevolgd).

De training geeft je enkele simpele, maar doeltreffende handvatten om je bewust te worden van hoe een driftaanval ontstaat en op welke manier je deze (vroegtijdig) kunt herkennen en stopzetten.

Lo

Allereerst bedankt!!! Het in de praktijk brengen van het geleerde is eenvoudig. Ik ben rustig en vanuit deze rust kan ik opvoeden en kunnen Seth en ik lol maken. Ongelofelijk dat 1 dag dit verschil kan maken.

Harm

Ik wond mij van tevoren nogal op wanneer mij het gevoel van onrecht bekroop. Ik kwam daartegen in verweer en dit riep weer een hoop boosheid, frustratie en verdriet op.

Met Camiel heb ik 1 dag een coaching gedaan en het bijzondere is dat ik mij niet meer opwind. De observatie is er wel, maar het gevoel is rustig.

Van tevoren was ik nogal sceptisch dat dit zou kunnen en in zo’n kort tijdsbestek.

Het heeft echt geholpen. Met dank aan Camiel voel ik mij nu sterk en opgelucht. Ik zou het iedereen kunnen aanraden die moeite met angst, verdriet of boosheid.

Wim (pedagoog)

Camiel is gevormd door ruim tien jaar wedstrijdkarate op landelijk niveau. Hij weet van binnenuit waar hij het over heeft.

Emotiebeheersing, persoonlijke stappen zetten, pijn, succes, verdriet, angst, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheid, onrechtvaardigheid.

Hij staat ver boven standaardoefeningen en volgt anderen in hun verhaal en thema’s om daarin zijn bijdrage te weven.

Als trainer en coach is hij een volstrekt geloofwaardige sparringpartner.

Office manager (Utrecht)

Ik heb de trainingen als prettig en leerzaam ervaren.

Er was meer dan voldoende aandacht voor persoonlijke ontwikkelingen. Het heeft me geleerd rust en kracht te ervaren.

Kinderen en tieners die de training Driftkikker hebben gevolgd

“Mijn vuisten zijn handen geworden” – jongen, 12 jaar

“Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.”

“Mezelf leren beheersen.”

“Meer zelfvertrouwen gekregen (maar ik kan het niet uitleggen)”.

”Met sommige lessen kreeg je echt meer zelfvertrouwen”.

“Weten wanneer de grens bereikt is.”

“Zelfvertrouwen hebben en respect voor anderen.”

“Ik was een keer aan het spelen met wat kinderen uit de klas en toen werd er een weggepest. Toen ben ik weggelopen en naar diegene gegaan. Toen hebben we nog een tijd gespeeld.”

“Mijn buurmeisje moet dit ook doen want zij moet altijd alles bepalen en denkt niet aan een ander.”

“Zelfvertrouwen en zelfbeheersing.”

“Vertrouwen in iemand anders hebben en krijgen.”

“Ik vond het heel leuk!”

 

Oefentherapeut

Een aantal woorden: duidelijk, simpel, confronterend, luchtig (geen eindeloze introspectie) maar ‘doen’.

Daardoor doelgericht. Al het geleerde is in feite de basis van het leven, van je ‘zijn’. Ik vind het goed dat nog kan bellen voor feedback.

Ik ben met plezier naar de training gegaan.

Online trainingen
Van heet naar koel Online
Van heet naar koel Online (Premium)

Trainingen in Hilversum
Van heet naar koel in 1 dag
Driftkikker 3-daagse
VIP voor Driftkikkers met publieke functie

Doorbraaksessie aanvragen
Een Doorbraaksessie voor mijzelf
Help! Een Driftkikker in ons bedrijf!

Connectie maken
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Twitter

Toegang voor leden
Overzicht
Aankondigingen

Gratis
Gratis E-book: 7 Praktische tips
Artikelen over zelfbeheersing

Training Driftkikker
Contactgegevens
Routebeschrijving en adres
Over Camiel
Referenties
Pers