Training Driftkikker: Anger management training en coaching in zelfbeheersing en woedebeheersing (tel. 035-6288819, Hilversum)

Training zelfbeheersing (anger management training)

Groepsprogramma in Hilversum

Kleine groep, persoonlijke aandacht gegarandeerd! 
Het neusje van de zalm.

Data: dinsdag 23 juli, 20 augustus en 3 september 2024.

Stel jezelf de vraag:
Hoe heerlijk zou het zijn jezelf te kunnen beheersen in plaats van explosief te reageren?

Nu kan het!

Voor wie is dit programma bedoeld?

Deze anger management training is bedoeld voor iedere volwassene die moeite heeft zijn korte lontje te bedwingen, waardoor je geen goede relatie opbouwt met bijvoorbeeld je partner, kind of collega.

Het dus bedoeld voor iedereen die graag succesvolle stappen wil zetten in het beter leren beheersen van zijn emoties.

Het programma sluit het beste aan als je:

 • thuis en/of op je werk vastloopt, omdat je snel ruzie hebt (bijv. met je partner / kind / collega’s / werknemers / leidinggevende)
 • bereid bent je te verdiepen in wat ik je ga leren en in staat bent op je eigen gedrag te reflecteren
 • openstaat voor nieuwe kennis en ideeën
 • bereid bent tijd, aandacht en energie te steken in wat ik je ga aanbieden

Voor wie is dit programma NIET bedoeld?

 • Als je omstandigheden de schuld geeft, in de slachtofferhouding kruipt en niet in actie komt of denkt dat ik jou ga veranderen. Dan kost je iedereen en mij veel energie. Meld je dan NIET aan.
 • Als je er om welke reden dan ook geen intrinsieke motivatie hebt of negatief doet. Je wordt dan uit de training gezet.

Herken jij dit?

 • Word jij ook niet meer serieus genomen door bijvoorbeeld je partner, kind of je collega’s?
 • Staat jouw korte lontje een gezonde werk- en/of privérelatie in de weg?
 • Sta jij bekend als een heethoofd en wil je daarvan af?

Als je snel geïrriteerd bent of over de rooie gaat, dan kleven daar veel te veel nadelen aan. Je wordt door bijvoorbeeld je collega’s, familie of partner niet meer serieus genomen. Je wilt graag je punt maken in een discussie, maar doordat je te gemakkelijk over je theewater gaat is de ander alleen maar geneigd om je boosheid en irritatie te zien. Je schaamt je voor jezelf, je gedraagt je onhandig, je voelt je machteloos en er wordt niet meer naar je geluisterd. Waarschijnlijk word je dan nog kwader en ga je nog harder praten of schreeuwen. Er ontstaat een nare sfeer waar je zelf maar moeilijk uit kunt komen. Dat dit in het privéleven of op het werk nou niet bepaald prettige gevolgen heeft zal niemand verbazen.

Hoe het ook kan: positief contact maken, beheerst en jezelf onder controle

Je bent absoluut niet de enige. Er zijn veel meer mensen die moeite hebben om op een beheerste manier te reageren als er discussies zijn of ruzie gemaakt wordt. Toch hoeft het niet zo te zijn: ook jij kunt leren om met gemak jezelf onder controle te houden en op een opbouwende manier een conflict aan te gaan, met respect voor jezelf en je gesprekspartner. Een rustige en open manier van communiceren levert immers veel voordeel op. In plaats van dat je de ander afkraakt met kritiek, bouw je aan een goede en gezonde verstandhouding. Deze rustige en beheerste manier van spreken is te leren, en in veel minder tijd dan je misschien zou denken.

Hoe het komt dat je je zelfbeheersing verliest: verlies van je denkcapaciteit

Uiteraard kun je heel veel aanleidingen vinden die je irriteren of boos maken, bijvoorbeeld een leerling die het bloed onder je nagels vandaan haalt, je kind dat niet wil luisteren, je collega die je manipuleert of je partner die altijd maar aan je hoofd zeurt. Wat de aanleiding ook is, de spanning kan soms zo oplopen dat je niet meer helder kunt nadenken. Vaak voel je je ergens persoonlijk door geraakt en dat wil je niet laten gebeuren. Hoe dat in zijn werk gaat kan van persoon tot persoon verschillen, maar het belangrijkste is dat je het vermogen om helder na te blijven denken verliest.

Wat je nodig hebt is toegang tot je denkvermogen tijdens de situatie in plaats van achteraf

In deze anger management training ga je op een praktische manier ontdekken welk negatief achterliggend mechanisme er bij jou in werking treedt, welke onderliggende overtuigingen bij jou een rol spelen, en hoe je daar op een effectieve en positieve manier mee om kunt gaan. Daarnaast leer je nieuwe vaardigheden aan om dit te kunnen blijven volhouden.

De resultaten die deelnemers bereiken:

 • een positief voorbeeld worden (bijvoorbeeld voor andere collega’s of je kind)
 • een prettige sfeer op het werk en/of in het privéleven
 • een collega worden met wie het plezierig is om mee samen te werken, hetgeen je functioneren ten goede komt
 • rustig kunnen blijven, ook in situaties waarbij de druk groter is of sprake is van onrechtvaardigheid
 • overzicht weten te behouden en kunnen communiceren als een strateeg
 • sterk je grenzen kunnen stellen zonder boosheid
 • positief kunnen omgaan met weerstand en kritiek
 • blij zijn met jezelf en gewaardeerd worden

Uniek, kortdurend en praktisch concept, met duidelijke resultaten, en een ervaren specialist als coach

Ik heb de anger management training speciaal ontwikkeld met een duidelijk idee erachter:

 1. geen langdurige therapie√ęn, maar een kortdurend traject
 2. praktisch en gemakkelijk toe te passen in jouw dagelijkse leven
 3. duidelijke resultaten boeken: meer rust, meer zelfbeheersing, meer inzicht in jezelf en in anderen, beter contact met anderen

Sinds 2004 zijn meer dan 3.500 deelnemers je voorgegaan en ze hebben meer succes, betere relaties en meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing gekregen.

Roy Bakker

“Ten einde raad. Ik was op een punt dat elke dag een gevecht was. Irritatie op het werk en thuis. Ik voelde mij de hele dag opgejaagd en dat kostte heel veel energie. Vaak resulteerde dit in scheldpartijen en soms tot fysiek geweld. Daarna natuurlijk alles maar weer zien recht te breien. Ik was er echt heel erg klaar mee om mijn omgeving van mij af te stoten en besloot er wat aan te gaan doen.

Op het internet kwam ik deze cursus tegen en wat mij aansprak is dat het in groepsverband wordt gegeven. Allemaal mensen bij elkaar die niet normaal kunnen doen in de ogen van de rest van de wereld. Na de eerste telefonische kennismaking viel er meteen een klein beetje van de last af. Fijn om bevestiging te krijgen dat er meer mensen zijn met dit probleem en dat er wellicht toch een oplossing voor bestaat.

De cursus zelf is hard werken; het is niet zo dat er een universele oplossing is. De kracht van Camiel is dat hij je zelf naar de kern van jouw probleem laat zoeken. Dit gaat niet vanzelf en is behoorlijk emotioneel. Maar als je bereid bent om jezelf bloot te geven en de schaamte voorbij te gaan, zal Camiel zeker jouw pijnpunten blootleggen.

Als je eenmaal de bron van alle ellende hebt gevonden, worden er hele mooie tools aangereikt om hiermee om te gaan en zal je beetje bij beetje je rust terugvinden. Inmiddels heb ik nog een paar maanden aan mezelf kunnen werken en ik ben tevreden met waar ik nu ben. Ik ben nog steeds mezelf alleen met een stuk meer innerlijke rust en geen extreme uitbarstingen meer. Heerlijk.”

Han

“Ik voel mij enorm opgelucht dat ik dit programma heb gedaan en ook mijn vrouw en zoon zijn blij. Vorig jaar werd ik geconfronteerd met een groot probleem. Ik had continu ruzie met mijn zoon.

Tijdens deze ruzies kon ik mijn boosheid niet bedwingen. Op deze momenten zei mijn zoon vaak “je bent mijn vader niet meer, ik wil niets meer met je te maken hebben”.

De situatie werd op een gegeven moment echt onhoudbaar en ik ben toen tijdelijk ergens anders gaan wonen.

Ik weet dat ik vreselijk boos kan worden, maar ik kan mij ook vreselijk ergeren aan van alles en nog wat. In de supermarkt, op de weg, op straat.

Het was eerst wel moeilijk om Camiel te bellen.

Ik schaamde me, maar ben moedig geweest door het boetekleed aan te trekken en ervoor uit te komen dat ik een woedeprobleem heb en dat ik mij moest leren beheersen.

Ik adviseer anderen om er over te praten en jezelf recht in de ogen aan te kijken. Ik heb dit nu achter mij gelaten en heb geleerd mij neutraal op te stellen en kalm te reageren.

Ik ben er echt voor gegaan, want ik wilde per se dat het anders zou gaan. Dit is gelukt; ik voel me nu weer beter als man en ben een betere vader voor mijn zoon en echtgenoot voor mijn vrouw.”

 Jan

"Heb je het idee dat je privé of op je werk ronddraait in een cirkel van frustraties? Dan is deze coaching echt zinvol. Hiervoor heb ik heb al vele cursussen en therapieën gevolgd. Eigenlijk dacht ik dan altijd: Klinkt allemaal best goed, maar nu zit ik weer thuis en dan? Ik kon het helaas weinig in mijn leven toepassen. Er veranderde niet wezenlijk iets, ook al wilde ik wél veranderen.

Wij worden op het werk doodgegooid met trainingen. Allemaal best waardevol. Echter het komt zelden tot de kern. Vaak allemaal ‘lege termen’.
Dat is met Driftkikker echt anders. Wil je zelf écht iets veranderen, dan moet je hier coaching volgen – simpel. Mijn relatie met mijn zoon is stukken verbeterd.”

Het programma wordt gegeven door Camiel van Hoegee

Als voormalig NOC*NSF-topsporter weet ik als geen ander hoe het is om met druk om te gaan, waarbij het écht van belang is dat je je hoofd er goed bijhoudt. Dat betekent dat ik heel goed weet, en van binnenuit ervaren heb, hoe je op het moment dat het er toe doet moet handelen. En niet achteraf, want dat weten we allemaal natuurlijk wel. Mijn ervaring en deskundigheid wil ik met jou delen. En geloof me, ik was vaak een heethoofd.

Mijn vader noemde mij een driftkikker. Ik weet hoe het is en ik snap jou.

Ik ga jou leren wat mij heeft geholpen om het hoofd koel te houden tijdens finales (die ik heb gewonnen!) en op andere momenten. Jouw finale is bijvoorbeeld een gelukkig gezin of je baan. Verliezen is geen optie.

Ik heb een anger management training ontwikkeld die al veel vaders, moeders, werkgevers en werknemers op weg heeft geholpen naar een gelukkig gezinsleven en een prettige, productieve werksfeer. Ik gun dit iedereen en wil dan ook graag met jou werken.

Via het programma zelfbeheersing wordt het ook voor jou mogelijk om van deze kennis gebruik te maken.

Voordelen van dit programma voor jou

 1. Zicht op je valkuilen en blinde vlekken
 2. Simpele vaardigheden die in de praktijk zijn toe te passen
 3. Persoonlijke aandacht gegarandeerd
 4. Je kunt onbeperkt vragen stellen aan Camiel
 5. Je zit in een kleine gemotiveerde groep deelnemers die net als jij dapper zijn en willen groeien
 6. Je hebt groepsleden die met je meedenken
 7. De locatie is goed te bereiken met Openbaar Vervoer (150 m. van Station Hilversum vandaan)
 8. Volledig arrangement tijdens de dagen (nb.: geen overnachting)
 9. Online coaching en ondersteuning tijdens én na de training, zodat je niet hoeft te zwemmen en het in je eentje uit hoeft te zoeken

Anton

“Ik heb ongeveer zes jaar geleden een cursus bij je gevolgd. Ik kan zeggen, na zoveel tijd, dat de cursus mij echt heeft geholpen. Vooral voor mijn relatie.

Mijn vrouw zegt wel eens tegen me dat de ‘kikkercursus’ onze relatie enorm heeft verbeterd, zo niet gered.

Cruciaal daarin is dat ik heb leren herkennen dat achter boosheid en drift een ego schuilgaat dat van zich wil laten horen. Ik heb geleerd er geen gehoor aan te geven als iets mij niet zint. Even afstand te nemen van dat miskende, opstandige stemmetje in mij.

En als het toch even misgaat, wat overigens niet lang duurt, dan spreekt mijn vrouw over ‘ego Anton’ die even langs kwam, maar nu vast weer vertrekt. En dat is dan zo.

Dit allemaal dankzij jouw cursus. Daarvoor wil je heel hartelijk danken!”

Hans

"Wat moet ik daar? Het valt toch allemaal wel mee?! Dat was mijn bedenking voordat ik aan het programma begon. Ik denk daar nu anders over: ik heb heel andere inzichten gekregen en heel praktische tools. Ik begrijp bepaalde gespreksdynamieken nu beter. Het was daarom heel interessant, leerzaam én goed te volgen.

De werkomgeving merkt dat ik rustiger ben, meer luister, wacht totdat ik antwoord geef. Ook privé is het opgevallen! In discussie met vrienden over sport (voetbal) bijvoorbeeld, reageer ik kalmer. Ik vind deze training een aanrader, ik ben nu meer in staat om op een andere manier te denken. Je bent niet te oud om te leren.”

Wilbur

"Ik ben leidinggevende, echtgenoot en vader van 2 kinderen. Zo’n vier keer per jaar barstte bij mij echt de bom op mijn werk. Dan waren de frustraties zover opgestapeld dat ze er bulderend uitkwamen. Wat ik op dat moment inhoudelijk te zeggen had, daar was geen aandacht voor. Mijn collega’s zagen op dat moment alleen maar een schreeuwend iemand. Dat wilde ik niet langer meer. Ik voelde me er zelf niet prettig bij, het werd op mijn werk niet als constructief gezien en ook in mijn privéleven zag ik dat ik wel wat winst zou kunnen behalen.

Na het bekijken van de website en een telefoongesprek met Camiel had ik een goed gevoel over de training. Ik had besloten dat ik er iets aan wilde gaan doen en naar mijn idee was ik bij training Driftkikker op het juiste adres. Toch vroeg ik mij voor de start van mijn training wel af of het wel echt iets voor mij zou zijn. En of ik het zowel in werk als privé zou kunnen toepassen.

Ik kan hier nu volmondig “ja” op zeggen.

Op mijn werk groei ik nu door naar een meer strategische functie en komen de geleerde vaardigheden heel goed van pas. Van collega’s krijg ik hele positieve reacties. Ik kan nu veel rustiger en duidelijker benoemen wat er misgaat in de communicatie op het werk en daar wordt ook naar geluisterd. Ook thuis heb ik er veel baat bij. Ik raad deze training absoluut aan. Het is voor mij duidelijk geworden wat de triggers zijn voor mijn boosheid, hoe het precies komt dat dit nou net de triggers bij mij zijn en uiteraard heb ik concrete vaardigheden aangeleerd hoe ik met deze situaties om kan gaan en rustig kan blijven."

Data, tijden en locatie

Data: dinsdag 23 juli, 20 augustus en 3 september 2024.

Tijden 9.30-16.00/16.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur). De locatie is in Hilversum.

Tijdens de middag krijg je elke keer een heerlijke lunch aangeboden (uiteraard is deze bij het programma inbegrepen).

Naast deze dagen zijn er extra individuele en/of groepscoachings binnen het programma.

Kies voor één van deze mogelijkheden:

Programma 3-daagse

Je volgt deze 3 dagen in kleine groep in Hilversum onder begeleiding van Camiel. Tussen deze dagen zit een paar weken, zodat je wat je geleerd hebt ook goed op je in kunt laten werken. Je mag tijdens de trainingen onbeperkt vragen stellen en je krijgt gegarandeerd persoonlijke aandacht. Het is een volledig verzorgd arrangement, inclusief lunch, koffie/thee, fris etc.  Je krijgt ook 6 maanden toegang tot live online groepsvragensessies met Camiel (je hoeft daarvoor niet in beeld). Hiervan worden ook audio-opnames van groepsvragensessies zodat je deze ook kunt naluisteren.

Als je je inschrijft als Early Bird, dan krijg je 3 bonussen die je enorm gaan helpen  (zie onder), zodat je het tijdens en ná de trainingen niet in je eentje hoeft uit te zoeken.

Programma 3-daagse (Premium)

Je krijgt alles wat hoort bij het 3-daagse programma, met eventueel de extra's als je je als Early Bird inschrijft. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om 5 persoonlijke 1-op-1 extra gesprekken van 1,5 - 2 uur in Hilversum of via Zoom. Je krijgt ook 5 coachingsmomenten (via Zoom of telefonisch) van een half uur in te boeken.

Extra's voor Early Birds

Als je je 1 week voor sluitingsdatum inschrijft en het volledige bedrag in 1x betaald hebt, dan ontvang je ook:

 • # Extra 1: 3 persoonlijke coachingsessies van een half uur (via Zoom of telefonisch), ter waarde van ‚ā¨ 200,00 (te gebruiken binnen 12 maanden na de start van de training).
 • # Extra¬†2: 6 maanden toegang tot de besloten community van Driftkikker, zodat je ook na de training in contact met elkaar en met mij kunt blijven. Je hoeft het dus na je training alleen uit te zoeken.
 • # Extra 3: Toegang tot de online training¬†Van heet naar koel¬†Online ter waarde van ‚ā¨ 299,00.¬†Zo kan je nog op je gemak herhalen en verdiepen. Deze¬†ontvang je direct na het volgen van dag 1.

Programma 3-daagse

Dit krijg je als je meedoet

Extra's gelden alleen voor Early Birds!

 • 3 Groepstrainingen in Hilversum, onder begeleiding van Camiel
 • Je volgt deze dagen in kleine groep. Je mag onbeperkt vragen stellen en je krijgt gegarandeerd persoonlijke aandacht
 • Het is een volledig verzorgd arrangement, inclusief lunch, koffie/thee, fris etc
 • # Extra 1: 3 persoonlijke coachingsessies van een half uur (via Zoom of telefonisch) ter waarde van ‚ā¨ 200,00 (te gebruiken binnen¬†12¬†maanden na de start van de training)
 • # Extra 2: 6 maanden toegang tot de besloten community van Driftkikker, zodat je ook na de training in contact met elkaar en met mij kunt blijven (je hoeft het dus niet na de training in je eentje uit te zoeken)
 • # Extra 3: Toegang tot de online training¬†Van heet naar koel¬†Online, ter waarde van ‚ā¨ 299,00.¬†Zo kan je nog op je gemak herhalen en verdiepen. Deze toegang krijg je na de 1e¬†dag

Programma 3-daagse (Premium)

Dit krijg je als je meedoet

Extra's gelden alleen voor Early Birds!

 • Je krijgt alles wat hoort bij het basisprogramma, met eventueel de extra's als je je als Early Bird inschrijft.
 • 5 persoonlijke 1-op-1 gesprekken van elk 1,5 - 2 uur in Hilversum of via Zoom
 • 5 persoonlijke 1-op-1 coachingsmomenten (via Zoom of telefonisch) van een half uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hoe je je aan kunt melden

Omdat we met elkaar gaan werken, is het belangrijk dat we elkaar eerst spreken. We bepalen dan samen of dit programma iets voor jou is. Dit kan telefonisch of online via Zoom (beveiligd). Dan bespreken we ook wat de investering is.

Ik ga ervan uit dat als je geen Doorbraaksessie wilt inplannen en niet de stappen wilt doorlopen, je - op dit moment althans - onvoldoende gemotiveerd bent.


Vrijblijvende e-mails over tarieven worden niet in behandeling genomen.

Uiteraard worden alle verstrekte gegevens zorgvuldig en met uiterste discretie behandeld.

Wat is een Doorbraaksessie?

Vraag de Doorbraaksessie aan en doorloop deze 3 stappen (15 min.)

Stap 1: Bevestig je aanvraag
Stap 2: Beschrijf jouw persoonlijke situatie
Stap 3: Plan een afspraak in (duur van de afspraak: 30 min.)

* Voor inschrijvingen van particulieren hanteren wij prijzen incl. btw.
Voor zakelijke inschrijvingen hanteren wij prijzen excl. btw.

 

Heb je nog vragen of twijfels voordat je je aanmeldt?

Blijf er dan niet mee zitten. Mail ons even op [email protected] bij korte en/of praktische vragen, of boek een Doorbraaksessie in als je heel specifiek ergens tegen aanloopt waar je hulp bij wilt.

Uiteraard worden alle verstrekte gegevens zorgvuldig en met uiterste discretie behandeld.