Training Driftkikker: Anger management training en coaching in zelfbeheersing en woedebeheersing (tel. 035-6288819, Hilversum)

3 tips voor een gezellige zomervakantie (anger management)

3 tips om wél gezellig en ontspannen op vakantie te kunnen gaan


Nog een week of 3 en dan hebben de eerste basisscholen alweer zomervakantie.

De middelbare scholen hebben net de examens afgerond en hebben misschien zelfs al eerder vakantie.
Waar gaat de reis naar toe dit jaar? Heb je er al zin in?

Sommige mensen leven echt naar de vakantie toe. Zij hebben dat ook echt nodig om weer even bij te tanken. Pas geleden vertelde een deelnemer mij dat zijn relatie helemaal niet lekker loopt, maar dat hij en zijn partner wel heel goed samen vakantie kunnen vieren. Hij kijkt uit naar weer een gezellige en ontspannen tijd met zijn vrouw en kinderen. Helaas hoor je ook maar al te vaak dat de vakantie niet zo lekker verloopt. De stress en spanningen beginnen al voordat de vakantie überhaupt begonnen is.

  • Waar gaan we naartoe?
  • Wat is het budget?
  • Gaan de kinderen wel of niet mee?
  • En zodra de vakantie nadert: welke spullen gaan er mee?

Eerlijk waar: ik spreek stellen die ruzie hebben over de hoeveelheid kleding die meegaat op vakantie.

Uiteraard zit hier meer achter en bouwt de spanning zich in de loop van de weken op, maar het is toch tekenend voor de relatie als zoiets gebeurt. En vakantie voorpret is op zo’n moment ver te zoeken.

Daarom 3 tips om wél gezellig en ontspannen op vakantie te kunnen gaan:

  1. bespreek de dingen met elkaar voor op een rustig moment. Ga niet gehaast tussen twee vergaderingen door een vakantie plannen. Of als de kinderen niet willen slapen. Dan is je aandacht daar nodig. Het is dan even niet anders, maar dan moet de vakantieplanning even wachten. Pas als alles rustig is en je écht even de tijd hebt, dan kun je samen gaan zitten en de dingen met elkaar bespreken. Dan wordt het ook echt leuk.
  2. Maak een gezamenlijke en duidelijke start. Vaak gaat het in de voorbereidingen naar de vakantie toe al mis. Er zijn irritaties en ergernissen en die komen heel vaak voort uit onduidelijkheid. Verdeel duidelijk de taken, spreek de dingen goed door en kom allebei je afspraken na. Je draagt samen de verantwoordelijkheid voor een goede voorbereiding. En zoals het gezegde luidt “Een goed begin is het halve werk”.
  3. Blijf met elkaar communiceren in plaats van allerlei dingen van elkaar verwachten. Er kan ineens iets tussenkomen, je kunt ineens een geniaal idee krijgen voor een heel andere bestemming of er gaat ergens iets mis. Probeer met elkaar te blijven communiceren. Zodra je dingen van elkaar gaat verwachten en invullen terwijl ze niet uitgesproken worden, dan is de valkuil heel groot dat er verkeerd ingevuld wordt voor elkaar.
    Vooral vrouwen willen heel graag dat hun man hen aanvoelt, maar dat gebeurt lang niet altijd. Er ontstaan dan verwachtingen, of een bepaalde vorm van hoop die niet uitkomt. Je raakt dan onnodig teleurgesteld in elkaar. Door te blijven communiceren (op een rustig moment) blijft de situatie duidelijk voor beiden en kun je samen weer zorgen dat je op één lijn komt.

Heel veel succes en veel plezier met alle voorbereidingen. Dan ga je met nog meer ontspanning op vakantie en daar profiteert iedereen binnen het gezin (en op het vakantieadres) van.

Doe nu je aanvraag voor je gratis Doorbraaksessie

Online trainingen
Van heet naar koel Online
Van heet naar koel Online (Premium)

Trainingen in Hilversum
Van heet naar koel in 1 dag
Driftkikker 3-daagse
VIP voor Driftkikkers met publieke functie

Doorbraaksessie aanvragen
Een Doorbraaksessie voor mijzelf
Help! Een Driftkikker in ons bedrijf!

Connectie maken
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Twitter

Toegang voor leden
Overzicht
Aankondigingen

Gratis
Gratis E-book: 7 Praktische tips
Artikelen over zelfbeheersing

Training Driftkikker
Contactgegevens
Routebeschrijving en adres
Over Camiel
Referenties
Pers