Training Driftkikker: Anger management training en coaching in zelfbeheersing en woedebeheersing (tel. 035-6288819, Hilversum)

Waarom je jouw eigen handleiding beter moet leren (tips anger management)

Waarom je jouw eigen handleiding beter moet leren kennen (tips woedebeheersing)

 

Houdt jouw omgeving ook zo’n rekening met jou?

Natuurlijk is het heel erg prettig dat de mensen uit jouw omgeving rekening met jou houden. Ze kennen zowel je zonnige als je schaduwkanten. Je hebt ook credits opgebouwd in de loop der tijd. Ze kennen jouw gebruikershandleiding waarin staat hoe ze met jou moeten omgaan.

Bijvoorbeeld bij oververhitting niet aanraken (kan ernstige schade veroorzaken).

Maar toch is het gek, want zo draai je de boel om en houd je je manier van reageren in stand.

Voor je het weet verwachten we ook van de omgeving dat ze ons snappen en dan neem je het de ander misschien zelfs kwalijk als je onbegrip krijgt.

In feite heb je de ander dus nodig om jou op je gemak te stellen
Dan loopt de omgeving op eieren of moeten zij zich aan jou aanpassen. Maar vroeg of laat zal je partner, collega of wie dan ook het beu worden zich maar steeds aan jou te moeten aanpassen. Het kost namelijk een hoop energie en aandacht van die ander. Want dat is namelijk wat je doet en misschien ook wel verwacht energie en begrip vragen om met jouw boosheid om te gaan.

Zolang iedereen daar happy mee is dan is er natuurlijk niet zo veel aan de hand. Maar het is op een gegeven moment klaar met geven. Ik spreek vaak mensen die op het werk of thuis te horen krijgen ‘Ik ben er nu echt klaar mee, je gaat nu echt veranderen of…’, nou ja, vul de stippellijn zelf maar in. Dan zou het zo maar kunnen dat je te laat bent en moet je alle zeilen bij gaan zetten om de boel nog te redden. Dat is pech, relatie weg -(. Dat was toch niet helemaal de bedoeling.

Zelf jouw gebruikershandleiding leren kennen

Maar zou het niet fijner zijn als jij zelf jouw gebruikershandleiding beter leert kennen Zodat jij rekening leert houden met jouw eigen gedrag en behoeften En dat je weet hoe jij in lastige situaties kunt reageren en hoe je dat anders kunt gaan aanpakken Dat zou pas echte winst zijn!

Vaak weet je eigenlijk niet waarom je zo boos reageert

Ja, ergens op de oppervlakte wel, de aanleiding met andere woorden. Die kun je je immers herinneren en dat zorgde er voor dat je je heel boos maakte. Als je vrouw of man je bijvoorbeeld achter de broek aan zit en je keer op keer verbetert tot je er helemaal gek van wordt.

Vaak denk je dan dat die aanleiding ook de oorzaak is en dat je beter moet leren omgaan met dergelijke vervelende situaties (je vrouw moet immers ook ophouden met immers zo te zeuren, en ik moet leren niet zo boos te worden als ze zeurt), of dat je je zelfbeheersing moet vergroten door beter tot 10 te tellen. Dan ga je dus sturen op de situaties en zo proberen je problemen op te lossen. Dat is natuurlijk wel goed. Maar, punt blijft dat iemand anders over hetzelfde mogelijk helemaal niet zo uit zijn dak gaat. Bij jou wordt er specifiek iets geraakt en dáár reageer je op. Zolang jij hier geen antwoord op hebt, zal het energie blijven vreten en zul je je blijven ergeren. Ook zal die aanleiding elke keer op een andere manier terug komen. Misschien niet op deze werkplek of in deze relatie, maar dan wel weer ergens anders of bij iemand anders. Het probleem blijft toegedekt en verschuift zich. Dit kan je jaren volhouden.

Leren kennen wat je raakt: welkom bij je blinde vlek

De suggestie is dat het handiger is om eigenlijk misschien even niet te reageren en er even over na te denken wat je nou eigenlijk echt raakt . Dán pas is het mogelijk ook echt iets te gaan doen of te reageren. Dan kan je het ook een beetje beter scheiden. Je moet dus leren herkennen wat je raakt. Dit is nog wel eens een puzzel. Er ontbreken vaak ook puzzelstukjes. Die puzzelstukjes zitten in je blinde vlek. Die zie jij niet en kan je eigenlijk dus ook niet door hebben. Daar heb je altijd iemand anders voor nodig om je daarbij te helpen. Iemand moet dan jou helpen uitleggen hoe jouw gebruikshandleiding in elkaar zit.

Maar misschien heb je wel alle stukjes bij elkaar.

Ook al weet je het allemaal wel, dan nog kan steeds best lastig zijn!
Want boos worden… het gaat zo vreselijk snel

Je hebt al gereageerd met die horkenopmerking voordat je het door hebt. Soms heb je het wel onmiddellijk door maar dan heb je het al gezegd. Continu alert zijn en blijven en je vaardigheden en zelfbeheersing verder ontwikkelen kan je helpen. Of daarin een verdiepingsslag maken. Je moet ook weten hoe dat moet en waar je op moet letten. Ik denk dat het heel belangrijk voor je is om hier bewust van te zijn en er aandacht aan te geven.

Als je dat doet en je gaat veranderen, dan gaat het je veel opleveren

Wedden dat je dat terug zult gaan horen Dat je het nu anders doet en dat ze waarderen Wat zou jou dat voor gevoel geven Ik denk een triomf.

Doe nu je aanvraag voor je gratis Doorbraaksessie

Online trainingen
Van heet naar koel Online
Van heet naar koel Online (Premium)

Trainingen in Hilversum
Van heet naar koel in 1 dag
Driftkikker 3-daagse
VIP voor Driftkikkers met publieke functie

Doorbraaksessie aanvragen
Een Doorbraaksessie voor mijzelf
Help! Een Driftkikker in ons bedrijf!

Connectie maken
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Twitter

Toegang voor leden
Overzicht
Aankondigingen

Gratis
Gratis E-book: 7 Praktische tips
Artikelen over zelfbeheersing

Training Driftkikker
Contactgegevens
Routebeschrijving en adres
Over Camiel
Referenties
Pers